kennel  Cheenik´s
alaskan malamute & grönlandshund


Minhja är dräktig

2020-07-21

Vår underbara och fantastiska Minhja är dräktig. Om en vecka ska det börja synas på henne ordentligt men kan redan nu se lite förändring på kroppen och för nästan två veckor sedan märkte jag förändring på hennes beteende. Hon är väldigt kärleksfull, kelig, sällskaplig i vanliga fall, men blir nästan så tillgiven så hon vill krypa innanför kläderna när hon är dräktig. En fantastisk tik på alla sätt och jag är så oerhört glad för att vi valde att behålla henne när hon var valp. Vi skulle bara spara en tik och jag ville spara Minhja och Micke ville spara Makita och då vi inte kunde komma överens, så sparade vi båda. Härligt när man har möjligheten att göra så! Detta blir Minhjas sista kull och vi kommer att spara en tikvalp, hoppas vi kan komma överens denna gången! :-) 

Minhja är mjuk och kärleksfull med en superhärlig mentalitet. Hon jobbar jättebra i spannet, går som ledarhund till och från, har gått på alla positioner utom wheel. Hon kan när hon går i mitten, mana på dom andra genom att hoppa framåt, om hon tycker det går för långsamt och det är oftast hon som vill iväg först när vi stannat för att vattna dom. När hon springer i spannet är hon energisk, annars är hon väldigt lugn och avkopplad, inte stressad eller exalterad.  

Detta är en superspännande parning, tycker vi. Chogan är en fantastisk hane, lättsam och cool och som är en jätteduktig ledarhund. Hans pappa likaså och hans pappa är C.I.B. NORD UCH NORD V-11 SE V-13 SE V-15 White Fang Inditarod. Hans mamma är FI UCH SE UCH US CH ​Pale Moon's Roxie Bring Joy 2 Cahppes. 
En mycket spännande stamtavla så detta ska bli så kul!