kennel  Cheenik´s
alaskan malamute & grönlandshund

Alaskan malamute - valpar

Det blir tyvärr inga valpar efter Kontiki och Ammaq, hon har räntgats och är tom.

Cahppes Exploring of Chikuminuk "Ammaq" och Cheenik's Red Breeze "Kontiki"
Parning är gjord den 15 september.
Vi kommer själva spara valp(ar) ur den här kullen.

 Ammaq - är en otroligt snäll kille med ett mjukt och härligt hundspråk och vill aldrig några andra hanhundar något ont. Han är väldigt lättsam och helt grym i spannet. Där har han väldigt mycket energi och man skulle kunna tro att han kan springa hur långt som helst, han blir aldrig trött. Han går mycket i lead men även på andra positioner.

Han har sprungit flera DP60 med 1:a pris, 100+ med 1:a pris, Beaver Trap Trail och Vildmarksracet 120km 2018 och 2019.
Regnr: SE18779/2016
Kontiki - är en fantastiskt trevlig, mysig och snäll tik, mjuk och följsam. Hon är väldigt duktig i spannet, sliter och är väldigt okomplicerad, hon har dock aldrig fått prova att spinga i lead utan springer oftast bredvid sin syster Mushi. Inga sträckor känns för långa för henne, hon står och hoppar och vill vidare både när det vattnas och när dom är tillbaks efter träningsrundorna.
Hon har som sagt mycket energi i spannet men är samtidigt världens mysigaste kelhund. Hon kan snabbt växla mellan att det lugnt eller jobba. Hon har samma underbara mentalitet som sin syster Mushi, sin mamma Minhja, sin mormor Inca, en mentalitet som vi är så glada över att vi har möjligheten att kunna avla vidare på.
Regnr: SE32585/2019

 Mer om Kontiki finns på hennes sida Kontiki


Vi fortsätter att bygga ett konkurrenskraftigt spann för att köra långdistanslopp och gör nu två väldigt spännande parningar där vi själva kommer spara valpar från båda kullarna.
Beroende på hur stor kullen blir så kommer det finnas valpar för dragintresserade, så maila oss gärna med en presentiation på cheeniks@live.com

 

Kommentar
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)