kennel  Cheenik´s
alaskan malamute & grönlandshund


Förlåt mig Inca

2016-10-04

det blev väldigt kort. Jag brukar ju alltid klippa håret med en sax runt tuttarna, men denna gången tog jag rakapparaten. Inca njöt när jag rakade henne men det blev väldigt bart. Jaja, det underlättar för valparna, skönt att inte behöva få hår i maten och det har snart vuxit ut igen.

Inca är så lugn och cool, jag väntar på att hon ska börja bli lite orolig och gå runt och leta alternativa ställen att valpa på, men icke, hon ligger i valplådan, på köksgolvet eller i vardagsrummet. Jag väntar även på att hon ska börja bädda, för det har hon inte heller gjort än och idag har hon ju gått 62 dagar efter första parningen.
Hon inte gjort många knop idag, nästan inget... hon har bara legat ner och tittat och vilat, förutom de få ggr hon gått ut för att kissa.

Hon är så tung och det är jobbigt för henne nu, men hon är så trygg och säker och hon vet precis vad hon går igenom. Första gången hon var med valpar var för tre år sen, då gick hon upp 4 kg och hon födde på dag 63 räknat efter första parningen. Hennes andra gång, alltså denna gången har hon gått upp 6 kg och hon är betydligt mycket större.

Väntans tider - det är så otroligt spännande!