kennel Cheenik´s alaskan malamute 


Din Rubrik

Exempeltext. För att ändra till din egen text, klicka på knappen med en penna på sig.

Et factum est in tricesimo anno in quarto mense in quinta mensis cum essem in medio captivorum iuxta fluvium Chobar aperti sunt caeli et vidi visiones Dei in quinta mensis ipse est annus quintus transmigrationis regis Ioachin factum est verbum Domini ad Hiezecihel filium Buzi sacerdotem in terra Chaldeorum secus flumen Chobar et facta est super eum ibi manus Domini et vidi et ecce ventus turbinis veniebat ab aquilone et nubes magna et ignis involvens et splendor in circuitu eius et de medio eius quasi species electri id est de medio ignis et ex medio eorum pinnis eorum in quattuor partibus et facies et facies autem bovis a sinistris ipsorum quattuor et facies aquilae ipsorum quattuor et facies eorum et pinnae eorum extentae desuper duae pinnae singulorum iungebantur et duae tegebant corpora eorum et unumquodque coram facie sua ambulabat ubi erat impetus spiritus illuc gradiebantur nec revertebantur cum ambularent et similitudo animalium aspectus eorum quasi carbonum ignis ardentium et quasi aspectus lampadarum haec erat visio discurrens in medio animalium splendor ignis et de igne fulgor egrediens et animalia ibant et revertebantur in similitudinem fulguris coruscantis cumque aspicerem animalia apparuit rota.

Valparna är nu 17 dagar gamla

Makita sköter valparna och sig själv exemplariskt. Det är så fantastikst att se så snabbt tikarna blir rumsrena. Dom bor ju i hundgårdar med ingång till hundhuset och när dom ska få valpar så bor dom inne flera veckor, innan och efter valpning. Tikarna lär sig med en gång att man gör ingenting inne.


Makita nu till exempel. Hon har bott i hundgård i hela sitt liv, varit inne i huset och myst ibland, men det är ju bara korta stunder. Nu har hon bott inne i flera veckor och har bara kissat inne en gång och det hände en natt precis i början. Hon är så duktig! 

Hon är så mån om sina små och så kärleksfull, precis som en mamma ska vara. Hon har ju aldrig varit mamma tidigare och blir det nu först vid 6 års ålder, hon fyllde 6 år igår. Hon ser så lycklig och stolt ut!

Valparna växer så det knakar och är redan 17 dagar. Det är 7 st med agouti-teckning och en som inte är agouti.

Vi söker kärleksfulla hem till dessa, så funderar du på att skaffa en friluftskompis så hör av dig via mail först med en liten presentation.

 

 

 

Ett par valpbilder

Måste lägga ut några bilder på dom underbara valparna som ligger i valplådan. Makita och Timbers små underverk.
När jag kom in i valprummet och fann Makita och en valp så här så var jag ju bara tvungen att ta kort.

 

 

 

 

Från 100 %

Från 100 % kontroll till att känna att man mist den totalt ett tag.

Vi är vana att ha stenkoll på våra hundar. Vi ser alltid när det börjar närma sig löp på tikarna, på många olika sätt. På vissa tikar ser man det tydligt och på andra lite mindre tydligt, men vi brukar alltid se intresset på hanhundarna när det är någonting på gång och då flyttar vi på tiken så hon inte går ihop med hanen längre, alternativt att hanen får flytta. (Vi flyttar ofta runt på våra hundar så de får en annan kompis att umgås med ett tag och får en ny hundgård att bo i)

I år har vi fått två oplanerade parningar!


Det är Timber som är pappa till båda kullarna och han har blivit en luring. Undrar om han kan vara så smart att han döljer det då han vet att tiken, alternativt han själv, får flytta när det är löp?! Han äter som vanligt, beter sig precis som vanligt tillsammans med tiken han går med, visar ABSOLUT ingenting när vi är i närheten eller när dom är ute och busar och springer i trädgården och hägnet. Det är precis som han vet att visar jag något så flyttar dom på henne. 

Vi fick en chock när vi upptäckte detta, vi hade nu fått en tjuvparning till. Från att vara van vid att ha 100 % koll på allt och känslan som infinner sig där jag känner att vi tappat all kontroll för ett tag…!! Vad fasen är det som händer?!!

Tiken jag nu pratar om är Makita, syster till Minhja. Hon är en underbar tik, lika trevlig som sin mamma Inca och sin syster Minhja, supermysig och lättsam.
 
Jag började misstänka att något inte stod rätt till när det var ca fyra veckor kvar till valpning, då såg jag att hennes ämnesomsättning ändrades. Hon la på sig utan att få mer mat. Det gjorde mig fundersam i några dagar och gjorde också att jag tänkte tanken… men nej, det är omöjligt!

Men tankarna snurrade… Kan det verkligen vara så? Vi flyttade ju på Timber för att jag såg att hon var på väg att börja löpa. Timber bodde i en annan hundgård de följande åtta veckorna och sen flyttade vi tillbaka honom. Hon hade löpt klart för länge sen. Men… vad hände sen? Hon måste ha börjat löpa om…?! Och allt detta har skett utan att vi sett eller hört något!
Jag började misstänka och inse det katastrofala!  

Jag såg som sagt att Makita la på sig, precis som hon sparade reserver. Jag märkte också att hon tittade på mig på ett helt annat sätt, det hade jag kanske kunnat se tidigare, med facit i hand, men inte en tanke på det. Hon ändrade sitt beteende i mycket, typiska dräktighetstecken och magen började sakta växa.

Dräktigheten var ett faktum!
Tankarna snurrade, vad skulle vi göra? Vad kunde vi göra? Vi kan ju inte göra något....? Hade vi sett när parningen gjordes så hade vi kunnat ge henne abortsprutor så klart, men nu går det ju inte. Oj, vad vi pratat, funderat och våndats.

Den 26 september födde Makita 8 friska, fina valpar. Tre tikar och fem hanar och alla är underbara.
Ni kan se bilder under fliken VALPAR / Limited Edition-kullen.

Nu söker vi hem till dessa valpar. Känner du att du önskar en friluftskompis som du kan ge ett kärleksfullt liv, så välkommen att höra av dig. Skicka mig gärna en presentation på cheeniks@live.com

 

Indi och Vintra letar hem

Vi har en superfin och trevlig tikvalp kvar som letar ett kärleksfullt och aktivt hem. Vintra är född 17 juli 2019.

 
 

Vi har två valpar...

Vi har två riktigt underbara valpar som söker egna hem.
Dom är fantastiska på alla sätt, framåt, nyfikna, trygga och keliga. Dom är registrerade i SKK=stamtavla, veterinärbesiktade, chipade, vaccinerade och fullt friska, efter friska och fina föräldrar. Leveransklara nu. 

Den svarta tikvalpen heter Cheenik's Arctic Explorer *INDI* och den röda tikvalpen heter Cheenik's Red Spirit *VINTRA*.
Vintra är lite mer energisk än Indi och skulle passa utmärkt i ett hem där hon får aktiveras med cykel, skidor, dra pulka eller släde tex. Hon kommer bli en kanonduktig draghund, tror vi.Du kan läsa mer om kullarna under fliken Valpar. Vill du veta mer och se fler bilder eller videos, så sänd mig ett mail på cheeniks@live.com

Valpar till salu

Vi har en röd tikvalp kvar till salu Cheenik's Red Spirit VINTRA SE48182/2019 från Chappa-Bizon-kullen och

en svart/vit tikvalp Cheenik's Arctic Explorer INDI SE49230/2019 från Cheya-Timber-kullen.
Båda tikvalparna är precis leveransklara nu och helt underbara.
Är du intresserad och vill veta mer så maila mig på cheeniks@live.com

 
 

Cheya's valpar 5 veckor gamla

Nu har jag lagt ut bilder på Cheya-Timber-valparna på deras sida, 5-veckor.
Det är ett fantastiskt härligt gäng som nu börjar upptäcka världen mer och dom börjar sakta visa lite hur dom är i sättet.

 

Fina valpar

Dygnet har ju bara 24 timmar och vem har bestämt det?  Det räcker ju inte till.
Vill bara säga att alla våra valpar, både Chappa's och Cheya's valpar är otroligt goa och trevliga.

Chappa's valpar blir 6 veckor idag, så vi försökte ta bilder på dom. Det har spöregnat hela dagen, himlen öppnade sig verkligen flera gånger och efter att valparna varit ute och busat i det blöta gräset och legat och myst i den blöta jorden, så var dom inte alls glada på mig när jag skulle försöka torka dom lite torra och rena.
Åh, vad jobbigt det var! Från deras superglada och busiga uttryck i ögonen, ser det ut som att dom fick hela jorden att bära på sina axlar :-D

Dom är väldigt energiska, framåt, nyfikna och orädda. Fantastisk energi, kontaktsökande och glada.
Vi har fortfarande en tik kvar som letar efter ett kärleksfullt och aktivt hem.

Cheya's valpar är 4,5 vecka gamla, så nu upptäcker dom att trädgården är ju otroligt stor, världen är väldigt stor. Dom håller ihop i flock än så länge, ingen som avviker... men det kommer snart. Om några dagar går dom på egna upptäcksfärder och är inte i lika stort behov av flocken. Om en vecka ca börjar deras personligheter visa sig lite och det är alltid väldigt spännande.

Vi har en tik och en hane kvar i den här kullen som letar ett kärleksfullt och aktivt hem.

 

4 - veckorsbilder och videos

Imorgon kväll (måndag) lägger jag ut 4-veckorsbilder på Cheya och Timbers valpar på deras sida här. Är du nyfiken och vill se dom nu så titta på Instagram. Jag har även lagt ut videos på dom och Chappas och Bisons valpar där.