kennel  Cheenik´s
alaskan malamute & grönlandshund


Vi har fått valpar... igen

2019-07-30

Vi har fått valpar... igen. Det är en fin och spännande kombination som vi gjorde för 2,5 år sedan, skillnaden är att den här gången var inte vi med och planerade och det kom verkligen som en överraskning.
Föräldrarna är Cheya och Timber. Jag började få lite misstankar för drygt två veckor sedan, då jag tyckte att Cheya's mage såg lite ovanligt stor ut.
Timber är en riktig luring, lite för smart ibland. Han ändrar aldrig beteende när han går med en tik som börjar löpa. Han visar absolut ingenting, så på honom kan man aldrig se något. Han låtsas som ingenting när vi är i närheten och sen misstänker jag att han beter sig som vanliga hanar när inte vi ser. 

Cheya har alltid sett upp till Timber och älskat honom sedan första dagen hon kom till oss, 8 veckor gammal. Hon kommer från Cheya's kennel i Estland och Timber har alltid älskat henne. Cheya är hans tjej, ingen annans, enligt honom själv.

Det är 8 fantastiskt fina, starka och välmående valpar som fötts och det ska bli så roligt att se hur dom utvecklas. Timber är agouti och 7 av 8 valpar är agouti. Det är 3 tikar och 5 hanar. En hane är väldigt lik Timber och en hane har Cheya's färger och teckning.

Är du intresserad och vill veta mer så hör gärna av dig.