kennel  Cheenik´s
alaskan malamute & grönlandshund

En kort presentation av oss...

Micke o Annelie heter vi som driver denna kennel och vi bor på en gård mellan Kil och Sunne i Värmland. Vi äger en flock härliga Alaskan malamuter och vi har även tre stycken Grönlandshundar sedan 2018. Vi tränar våra hundar mycket genom att dom får dra oss på cykel, fyrhjulig vagn, skidor och släde.

Vi driver även ett företag på vår gård där vi tillverkar rustika inne- och utemöbler i trä www.nordanlidsrustik.se (Nordanlids Rustik) vi finns även på Instagram och Facebook, så kika gärna in där.     

 

Micke Nordanlid heter jag (tidigare Persson). Jag driver den här kenneln tillsammans med min fru Annelie. Kenneln återuppstod under 2010 efter några års uppehåll. Jag tävlade flitigt mellan åren 1995-2001, då jag tävlade i nordisk stil (pulkastil) och vann en hel del lopp och jag blev även vald till årets Rookie vintern 95-96 i Malamuteklubben.
År 2010 köpte vi två vuxna hundar från två olika kennlar i Norge och startade upp kenneln igen. Vi tog en kull och sparade fem valpar för att få ihop ett hundspann och sen har det rullat på. Vi kör väldigt mycket med våra hundar för att vi tycker det är väldigt kul att motionera hundarna på det sättet och kör mycket hemma på dom milslånga värmländska skogsvägarna. 
Då vi under alla dessa år jobbat med att bygga upp vårt företag samtidigt och under de senaste två åren även bygger ett helt nytt snickeri, så har det blivit väldigt lite vinterresor, men det blir mer och mer av det nu framöver. Vi har byggt upp ett riktigt härligt team nu, så säsong 2020/2021 satsar vi på Vildmarksracet och Beaver Trap Trail bl.a. 

(uppdaterad: 2020-07-21)

 

Annelie Nordanlid Jag har ett stort djurintresse och har haft djur i hela mitt liv. I tonåren ägde jag två avlagda travhästar som jag red och körde sulky med och har även haft två hundar, en Finsk lapphund och en Tervueren. När jag träffade Micke och presenterades för den här rasen, Alaskan malamute, behövde jag inte fundera länge på vilken hundras vi skulle ha när vi kände att det var dags att skaffa hund år 2010, vilken underbar ras!
Åren går och nu har vi en helt underbar flock med superbra mentalitet! 
Vi har varit lite nyfikna på grönlandshunden som ras också de senaste åren, vilket resulterade i att vi nu utökat flocken med tre stycken graönlandshundar.  
Det tar tid att bygga upp ett bra hundspann och nu känner vi att vi har ett väldigt spännande team som vi arbetar med. Denna säsongen 2020/2021 blir vädligt spännande, där vi kommer att utmana både oss själva och hundarna. 


(uppdaterad: 2020-07-21)