kennel  Cheenik´s
alaskan malamute & grönlandshund


Vad händer?

2020-01-22

Det var länge sedan jag uppdaterade bloggen och känner att det är hög tid att skriva lite igen. Alla våra valpar från i år har fått fantastiska hem och det är så roligt när valpköparna hör av sig med frågor, bilder, videos och uppdateringar om hur det är. Fantastiska ni!

Vad som händer hos oss nu är mycket arbete i snickeriet för att hinna bli klara med de ordrar som ska göras innan vi åker iväg några dagar på vintersemester. Vår bil har havererat och är inlämnad på verkstad. Vår släpkärra ska lagas och besiktigas innan vi åker och vår hundtransport måste repareras en del, så tiden går fort nu!

Körträningen har stannat upp lite, det är lite för varmt och vi har löp på de flesta tikarna. Det blir fri lek på hundarnas villkor istället. 

Vår vintersemester i år blir att åka upp med alla hundarna till Lillholmsjö i februari. En massa mys med hundarna, träffa härliga hundmänniskor och få köra släde för första gången den här säsongen. Här hemma är det ju gröna gräsmattor, lerigt och mellan 4-9 grader varmt.
Micke ska köra DP60 med ett 6-spann och det är som vanligt löp på våra tikar den här tiden på året, så vi får se hur det går. En del av våra tikar blir väldigt tjuriga när dom löper och hanarna tänker på annat. De är fantastiskt duktiga annars men när vi har löptikar så tappar hanarna både koncentrationsförmågan och lusten att dra och likadant är det med tikarna, de är inte sig själva och tappar suget helt. Helt plötsligt är det roligare att säga till en flockmedlem att sluta stirra än att göra sitt jobb som de normalt sett älskar! Roligare att lunka på och titta in i skogen än att titat framåt och fokusera.

Det blir väldigt spännande att se hur det går!